Nieuw jaar, nieuwe producten!

Ook in 2018 zijn wij druk bezig geweest met het realiseren van nieuwe producten. Zo hebben wij onder andere, in samenwerking met Fundex Group, een uitblaasfilter voor cementsilo's ontwikkeld. Daarnaast is onze nieuwe stofafzuiger inmiddels verkrijgbaar, zowel in een 230 Volt versie als in een 400 Volt versie. In deze blog vindt u informatie over een aantal producten die nieuw in ons assortiment zijn.

Dust-Best 600 cementsilo uitblaasfilter M-klasse

Dit nieuwe uitblaasfilter voor cementsilo's is een uniek product. Het uitblaasfilter voorkomt dat er stofontwikkeling ontstaat tijdens het vullen van een cementsilo. Normaal gesproken wordt er een stofzak geplaatst op de uitblaaspijp. Deze laat echter veel stof door. Zeker in de bebouwde kom zorgt dit voor veel klachten. Ook volgens de wetgeving moeten de werkzaamheden stofvrij zijn.

Dit heeft geleid tot de productie van de Dust-Best 600 Cementsilo uitblaasfilter M-klasse. Deze machine is in samenwerking met Fundex Group ontwikkeld en is vrij eenvoudig op een bestaande silo te plaatsen (zie onderstaande foto). Dit zorgt ervoor dat het vullen van de silo stofvrij gebeurt. Verder resulteert dit in een snellere vultijd, omdat de weerstand van het patroonfilter extreem laag is. Hierdoor kan de vuldruk verhoogd worden.

De stof die ontstaat wordt opgevangen in een Longopac zak, deze kan stofvrij worden vervangen en het afval kan worden hergebruikt of stofvrij in de afvalcontainer worden gedeponeerd. Het einde van de zak wordt afgesloten met een kabelbinder.

Een drukmeter (zie onderstaande foto) geeft de vervuilingsgraad weer van het filterpatroon. Het vervangen van het patroon is vrij eenvoudig middels 4 bouten.

Bekijk hier de Dust-Best 600!

Cementsilo uitblaasfilter tegen stofontwikkelingCementsilo uitblaasfilter tegen stofontwikkelingCementsilo uitblaasfilter tegen stofontwikkeling

Dust-Best 1500 stofafzuiger 230/400V

De Dust-Best 1500 is de nieuwste ontwikkeling van onze eigen lijn stofafzuiging. Het is een eenvoudige, maar toch zeer robuuste stofafzuiger die voldoet aan de stofemissie waardes. De machine is bouwproof gebouwd en verplaatsbaar als kruiwagen op 2 grote volrubber wielen. Tijdens het transport kan het patroonfilter in de container worden geplaatst waardoor het een zeer compacte machine is welke zich gemakkelijk laat verplaatsen.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!

In het grote reservoir, 200 liter, wordt een plastic zak geplaatst waardoor deze stofvrij geledigd kan worden. Het reservoir van deze professionele stofafzuiger is verplaatsbaar door middel van 4 zwenkwielen en kan middels 2 sluitingen onder de machine vandaan worden gehaald.

Bekijk alle technische gegevens van deze machine hier: Dust-Best 1500 Stofafzuiger 400V

Stofafzuiging voor aansluiting op de zaagmachineStofafzuiging voor aansluiting op de zaagmachineStofafzuiging voor aansluiting op de zaagmachine

DVB 400 - Draaiveldbewaking

Deze draaiveldbewaking kan worden gebruikt op machines waarbij het starten in de verkeerde draairichting een gevaar vormt voor de aandrijving, het product of het bedienend personeel. Het uitgangsdraaiveld is altijd een rechts-draaiveld.

De DVB 400, Draaiveldbewaking 3PH/16A reageert ook op de volgende gebreken:

  • Verkeerde aansluiting fasen/nul
  • Onderspanning
  • Missen van een fase

Mocht één van deze zaken het geval zijn, dan schakelt de unit niet en kan de machine niet worden gestart. Dit zorgt voor een effectieve bescherming van mens en machine.

Draaiveld bewaking 3PH/16ABekijk hier de DVB 400!

Easy Brush voor moeilijk bereikbare plekken

De Easy Brush voor moeilijk bereikbare plekken is een multifunctionele opzetborstel en is geschikt voor bijna alle merken, zo ook voor de Ronda stofzuigers. De flexibele buisjes maken het gemakkelijk om ook lastig bereikbare plekken schoon te maken. Hierbij kunt u onder andere denken aan magazijnbakken met kleine onderdelen of toetsenborden. De Easy Brush kunt u plaatsen op de buis van een stofzuiger, maar ook op verschillende verloopstukken.

Easy Brush voor moeilijk bereikbare plekkenEasy Brush voor moeilijk bereikbare plekken

Bekijk ook onze gerelateerde blogs:

Advies of maatwerk nodig?
0544-488770 of [email protected]
Leon 2BEST

De voordelen van 2BEST

Kwaliteitsproducten met een lange levensduur
Draagt bij aan een gezonde werkomgeving
Maatwerkoplossingen zijn geen probleem
Wij geven graag vrijblijvend advies
Ergonomische & milieuvriendelijke producten
Icon
Heeft u vragen of wilt u advies op maat?

Wij helpen u graag!

Wij kijken graag of er een bestaande mogelijkheid is voor uw probleem of we gaan samen op zoek naar een maatwerkoplossing.

Patrick 2BEST
© Copyright 2024 - 2best.nl
Niice Digital marketing Niice Digital Marketing