Maatwerk afzuiging voor VolkerWessels

De vraag van VolkerWessels

VolkerWessels was op zoek naar een afzuiger met voldoende capaciteit voor het afzuigen van zowel een bouwzaag als een afkortzaag. Dit ten behoeve van hun nieuwe, mobiele werkplaats: 2 aan elkaar gekoppelde ‘20ft High Cube’ containers. De wens was één afzuiger die schakelt op beide machines en voldoende capaciteit heeft om beide machines gelijktijdig af te zuigen. Een gezonde, stofvrije werkomgeving voor de medewerkers stond hierbij centraal.

De oplossing

In de zoektocht naar de juiste afzuiger bleek de DustBest200 de machine die hen het meeste aansprak. We hebben tests gedaan met de afkortzaag in combinatie met de DB200, om het effect op de stofemissie te meten. Met een flow van 2400m³/u en een onderdruk van 2400Pa was de machine bij uitstek een perfecte oplossing. De DB200 heeft namelijk 1,5 tot 2,5 keer zoveel flow als vergelijkbare apparaten.

Container voor stofafzuiging

Maatwerk voor de beste oplossing

Na gezamenlijk overleg met de materieeldienst van VolkerWessels zijn alle wensen op een rijtje gezet. Vervolgens hebben wij de DB200 op een aantal punten aangepast, waaronder:

  • Dubbele slangaansluiting;
  • Dubbele wandcontactdoos t.b.v. schakelautomaat;
  • Aanpassing van de besturing i.v.m. aansturen van 2 machines.

Tevens hebben wij adviezen gegeven met betrekking tot leidingen, slangen en ventilatie.

De afzuiger is zo opgesteld dat:

  • De uitlaatlucht naar buiten wordt geblazen;
  • De lucht tijdens werkzaamheden 60 keer per uur wordt ververst;
  • De luchtstroom de gehele container doorkruist.

Het leidingwerk is langs het plafond geplaatst en geaard, zodat zo min mogelijk slangen over de vloer lopen en er geen risico bestaat op statische elektriciteit. De slangen en koppelstukken op de bouwzaag zijn daarnaast aangepast om een optimale snelheid in de slang te krijgen met maximale afzuigcapaciteit. De speciale tubefilters en de grote luchtstroom zorgen voor een stofvrije werkomgeving. Op deze manier hebben we een optimale en veilige werkplek gecreëerd.

Opstelling-3-1.jpg#asset:5308


​Testen voor een optimaal resultaat

Na een testperiode van enkele maanden hebben we de laatste fine-tuning gedaan. Door de uitvoerige testperiode wisten we zeker dat de machine volledig aan zou sluiten op de wensen van VolkerWessels. De aanpassingen die wij tijdens deze testen hebben gedaan, zijn inmiddels standaard doorgevoerd bij de DustBest200. Op deze manier blijven wij onze machines optimaliseren, zodat u zeker bent van de best mogelijke oplossing. Door zijn volmelding, automatische reiniging én optimale beveiliging op gebied van stroomvoorziening, zorgt hij voor continuering van de zaagwerkzaamheden.

VolkerWessels over de samenwerking

H. Broere - Hoofd Technische Dienst VolkerWessels:

“Wij als VolkerWessels Bouwmaterieel kregen de vraag van één van onze werkmaatschappijen om een zaagloods met machines in te richten. In die zaagloods zou een bouwzaag zonder afkortmogelijkheid en een radiaal afkortzaag komen. Men wilde niet meer met een bouwzaag afkorten omdat dit een paar keer niet goed was gegaan. Om in die zaagloods de stofafzuiging goed te regelen, hebben we contact gezocht met 2BEST. Vanaf dat moment is in goed overleg de DustBest200 afzuigmachine ontwikkeld. Deze machine is aangepast naar onze wensen, zodat we een optimale werkomgeving konden creëren. In alle contacten die we hadden met 2BEST is er genoeg ruimte geweest voor overleg en eigen inbreng. Een samenwerking die in een prima sfeer goed is verlopen.”

Stofafzuiging container
Advies of maatwerk nodig?
0544-488770 of [email protected]
Leon 2BEST

De voordelen van 2BEST

Kwaliteitsproducten met een lange levensduur
Draagt bij aan een gezonde werkomgeving
Maatwerkoplossingen zijn geen probleem
Wij geven graag vrijblijvend advies
Ergonomische & milieuvriendelijke producten
Icon
Heeft u vragen of wilt u advies op maat?

Wij helpen u graag!

Wij kijken graag of er een bestaande mogelijkheid is voor uw probleem of we gaan samen op zoek naar een maatwerkoplossing.

Leon 2BEST
© Copyright 2024 - 2best.nl
Niice Digital marketing Niice Digital Marketing