Uitblaasfilter cementsilo voor Fundex Groep

Over Fundex

De Fundex Groep is een specialist op het gebied van funderingen. Fundex treedt op in de rol van aannemer van funderingen. Met meer dan 45 jaar ervaring en de beschikking over talloze multifunctionele funderingstechnieken is Fundex uniek. Daardoor is Fundex inmiddels ook een grote naam binnen dit vakgebied. Door de enorme ervaring, de vele funderingstechnieken en het bewezen kwaliteits- en veiligheidsbeleid is Fundex de perfecte partner op het gebied van funderingen.

De vraag van Fundex

Fundex maakt vaak gebruik van een grout menginstallatie. Bij deze grout menginstallaties van Fundex staan cementsilo’s die bij het vullen veel stof produceerden, ondanks dat er een doekfilter op de uitblaasbuis gemonteerd zat. Hierdoor werden medewerkers en derden blootgesteld aan verhoogde stofconcentraties, evenals de omgeving. Vanzelfsprekend een ongewenste situatie. Fundex wilde een oplossing voor dit probleem en klopte hiervoor bij ons aan.

De oplossing

Om dit praktische probleem op te lossen hebben wij in samenwerking met de Fundex Group een filter ontwikkeld die vrij eenvoudig op een bestaande silo kan worden geplaatst. Dit resulteert in het stofvrij vullen van de silo, maar ook in een snellere vultijd omdat de weerstand van het patroon extreem laag is. Hierdoor kan de vuldruk worden verhoogd. De stof die vrij komt wordt opgevangen in een Longopac zak. Deze kan stofvrij worden vervangen en het afval kan worden hergebruikt of stofvrij in de afvalcontainer worden gedeponeerd. Een drukmeter geeft de vervuilingsgraad weer van het filterpatroon. Het vervangen van het patroon is vrij eenvoudig middels 4 bouten.

Vullen cement silo

Fundex over de samenwerking

M. Walrave - Hoofduitvoerder/Veiligheidsdeskundige

"Uit evaluatie van onze RI&E met bijbehorend Plan van Aanpak kwam naar voren dat er wat gedaan moest worden aan de bij onze groutmenginstallaties vrijkomende stof. Medewerkers en derden plus de directe omgeving van onze groutmenginstallaties stonden bloot aan verhoogde stofconcentraties wat ongewenst is.

Na enig zoekwerk kwamen we uit bij Patrick Terbraak van de firma 2Best welke samen met ons een oplossing voor ons stofprobleem wilde gaan ontwikkelen. Gesprekken volgden, mails met plannen gingen al snel over en weer en zo ontstond er een proefexemplaar voor een stoffilter welke gebaseerd was op reeds in de markt verkrijgbare producten.

In overleg met onze materieeldienst is er door 2Best een groutmenginstallatie voorzien van een ontwikkelde filterinstallatie. Gedurende een testperiode zijn er verschillende modificaties uitgevoerd om een en ander optimaal afgesteld te krijgen. Personeel was nauw betrokken bij dit proces om acceptatie en betrokkenheid te borgen.

Na afronden van de testperiode en evaluatie van opgedane ervaringen heeft onze directie voldoende budget vrijgemaakt om de stoffilters bij alle groutmenginstallaties aan te kunnen brengen wat door 2Best binnen korte tijd gerealiseerd kon worden waarbij in samenwerking met onze materieeldienst gezorgd wordt voor onderhoud en instandhouding van de filterinstallaties gedurende de komende jaren.

Wij hopen dat andere partijen ook baat zullen hebben van deze ontwikkeling en nodigen iedereen uit om dezelfde stappen te zetten naar een gezondere werkomgeving!"

Advies of maatwerk nodig?
0544-488770 of [email protected]
Leon 2BEST

De voordelen van 2BEST

Kwaliteitsproducten met een lange levensduur
Draagt bij aan een gezonde werkomgeving
Maatwerkoplossingen zijn geen probleem
Wij geven graag vrijblijvend advies
Ergonomische & milieuvriendelijke producten
Icon
Heeft u vragen of wilt u advies op maat?

Wij helpen u graag!

Wij kijken graag of er een bestaande mogelijkheid is voor uw probleem of we gaan samen op zoek naar een maatwerkoplossing.

Mat 2BEST
© Copyright 2024 - 2best.nl
Niice Digital marketing Niice Digital Marketing