Reinigingscontainer voor Van Wijnen

De DustBest reinigingscontainer is een container waarin (bouw)machines en apparatuur gereinigd kunnen worden.

De container beschikt over brede toegangsdeuren, waardoor het grootste deel van de machines eenvoudig naar binnen kan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan mobiele stofafzuiging en zaagtafels.

Algemeen

De reinigingscontainer is volledig bekleed met multiplex en kan optioneel worden geïsoleerd in verband met geluidsresonantie en temperatuurbewaking wanneer deze buiten staat. De wanden en het plafond zijn voorzien van een witte anti hechting vernis. In de werkruimte zijn in het plafond 3 panelen met LED verlichting ingebouwd, welke afgewerkt zijn met 3 mm polycarbonaat, kras- en slagvast.

De container is volledig vlak afgewerkt, zodat deze makkelijk schoon te maken is en er geen stofophoping kan plaatsvinden.

Tevens zit er een scheidingswand tussen de zogenaamde vuile en technische ruimte. Ook de tussenwand kan worden voorzien van isolatie om resonantie tegen te gaan.

Om beschadiging aan de zijwanden te voorkomen, is deze voorzien van 50cm hoge RVS-stootplaat welke voorzien is van aarding om statische elektriciteit lading te voorkomen.

Elektrisch

In verband met het ATEX regelement is er in de “vuile ruimte” geen elektrische aansluiting aanwezig en zijn de besturingseenheden in deze ruimten voorzien van een ATEX-label. De volledige container is geaard om vonkvorming door statische elektriciteit te voorkomen.

Verlichting en afzuiging werken volledig automatisch en de afzuiging is voorzien van een nalooptijd om eventuele reststof te verwijderen.

Persluchtaansluiting

De “vuile” ruimte is voorzien van perslucht en een stofzuigerslang, allebei op haspel. Door zowel de perslucht als de stofzuigslang kunnen machines en apparatuur perfect worden gereinigd.

Reinigingscontainer Perslucht

Afzuiging

In de wand van de container zit een geïntegreerde stofafzuiging met een volumestroom van 5.000 m³/h. Voor het kleinere handgereedschap staat er een werkbank in de container. Ook deze werkbank beschikt over een stofafzuiging waarbij het werkblad voorzien is van een kunststof rooster.

De afzuiging is voorzien van een F9 en een H14 filter. Hierdoor kan de uitblaaslucht terug in de werkplaats worden geblazen. Hiermee wordt warmte verlies tegengegaan. De afzuiger is geplaatst in de technische ruimte en heeft een reservoir van 60 liter. Deze is voorzien van een alarm wanneer de flow te laag is. De filters van deze stofzuiger kunnen middels een reinigingsklep worden gereinigd.

Veiligheid

Deze container is voorzien van meerdere veiligheidssystemen zoals:

  • Onderdrukbewaking werkruimte
  • Hygro-meting met bevochtiging
  • Onderdruk meting filtersystemen
  • Zelfsluitende deuren, bij noodgeval snel te openen
  • Alarm licht en akoestisch signaal bij calamiteiten
  • Noodaccu bij eventuele stroomuitval t.b.v. verlichting en alarmsysteem
  • Polycarbonaat veiligheidsglas

Certificering

De reinigingscontainer is ATEX goedgekeurd. Hiervoor is vanzelfsprekend een rapportage opgesteld. Verder wordt er een CE-dossier bij de machine geleverd, evenals een handleiding.


Wilt u meer weten over deze reinigingscontainer? Neem dan gerust contact met ons op!

Advies of maatwerk nodig?
0544-488770 of [email protected]
Patrick 2BEST

De voordelen van 2BEST

Kwaliteitsproducten met een lange levensduur
Draagt bij aan een gezonde werkomgeving
Maatwerkoplossingen zijn geen probleem
Wij geven graag vrijblijvend advies
Ergonomische & milieuvriendelijke producten
Icon
Heeft u vragen of wilt u advies op maat?

Wij helpen u graag!

Wij kijken graag of er een bestaande mogelijkheid is voor uw probleem of we gaan samen op zoek naar een maatwerkoplossing.

Patrick 2BEST
© Copyright 2023 - 2best.nl
Niice Digital marketing Niice Digital Marketing