Waterstofzuiger kopen: waar moet je op letten?

Een waterstofzuiger kan voor verschillende toepassingen worden gebruikt. Zo kan een waterstofzuiger helpen bij waterschade en bij het legen van kelders, maar ook bij het schoonmaken van bassins of bij het reinigen van dakgoten.

Wij bieden een breed assortiment waterstofzuigers en kunnen voor iedere toepassing een geschikte machine leveren. Van kleine, compacte waterstofzuigers tot robuuste 3-motorige machines. Maar waar moet je voornamelijk op letten bij de aankoop van een waterstofzuiger?

Capaciteit

De capaciteit van een waterstofzuiger is essentieel. Zo is een waterstofzuiger met een capaciteit van 25 liter zeer geschikt voor kleine en middelgrote oppervlakken. Deze zijn over het algemeen ook eenvoudig te verplaatsen. Een voorbeeld hiervan de GHIBLI AS 27 P.

Voor grote oppervlakken zijn er waterstofzuigers verkrijgbaar met een capaciteit tot wel 200 liter. Deze zijn bedoelt voor oppervlakken of ruimtes waarbij verplaatsing van de waterstofzuiger nauwelijks nodig is.

Afhankelijk van de oppervlakken en ruimtes waar water opgezogen moet worden is er veel keuze in de capaciteit van een waterstofzuiger. De capaciteit van een waterstofzuiger zegt vanzelfsprekend ook veel over de omvang en het gewicht van de machine.

RONDA 120 liter waterstofzuiger
Waterstofzuiger met veel vermogen

Vermogen

Het vermogen van een waterstofzuiger is eveneens van groot belang. Hierin zitten grote verschillen. Zo zijn er waterstofzuigers met een motor die een vermogen hebben van 1,15 kW maar ook 3-motorige waterstofzuigers met een vermogen tot wel 3,45 kW.

Bij waterstofzuigers met meerdere motoren kunnen deze motoren afzonderlijk van elkaar worden ingeschakeld.

Nog belangrijker bij waterstofzuigers is echter de onderdruk. Deze varieert bij onze waterstofzuigers van 19 kPa tot 25 kPa. Een grote onderdruk is vooral van belang als men bijvoorbeeld een kelder leeg wil zuigen en de waterstofzuiger op de begane grond wil laten staan.

Met of zonder dompelpomp?

Waterstofzuigers zijn verkrijgbaar met en zonder dompelpomp. Met een dompelpomp kunt u continu water blijven opzuigen. Het water kan door een dompelpomp, ook wel vuilwaterpomp genoemd, namelijk direct weer worden afgevoerd.

Bij waterzuigers zonder dompelpomp moet u na verloop van tijd het reservoir handmatig legen. Wij bieden zowel waterstofzuigers met als zonder dompelpomp.

Ghibli professionele waterstofzuiger met RVS container
Waterstofzuiger met RVS of kunststof reservoir

Type reservoir

Het onderstel van een waterstofzuiger kan ook erg verschillen. Zo zijn er uitvoeringen met een kunststof container maar ook uitvoeringen met een RVS container. Ditzelfde geldt voor het frame wat onder de container zit. Ook deze is verkrijgbaar in kunststof of in RVS.

Wielen

Daarnaast zit er ook in de wielen onder de waterstofzuiger veel variatie. De wielen zijn zeer bepalend voor de wendbaarheid van uw waterstofzuiger, zeker wanneer er grotere hoeveelheden water (en dus veel gewicht) worden opgevangen. Het is dus belangrijk om hier goed op te letten bij uw aankoop.

RVS onderstel waterstofzuiger

Naast de essentiële aspecten die hierboven zijn besproken heeft een waterstofzuiger vaak nog tal van optionele opties. Zo is er bij sommige waterstofzuigers een ledigingsslang verkrijgbaar. Hiermee kan het water eenvoudig worden afgevoerd.

De perfecte waterstofzuiger is voor iedere toepassing verschillend. Wilt u graag vrijblijvend advies over waterstofzuigers of twijfelt u welke de beste is voor uw toepassing? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder!

Bekijk hier ons brede assortiment waterstofzuigers!

Advies of maatwerk nodig?
0544-488770 of [email protected]
Ursula 2BEST

De voordelen van 2BEST

Kwaliteitsproducten met een lange levensduur
Draagt bij aan een gezonde werkomgeving
Maatwerkoplossingen zijn geen probleem
Wij geven graag vrijblijvend advies
Ergonomische & milieuvriendelijke producten
Icon
Heeft u vragen of wilt u advies op maat?

Wij helpen u graag!

Wij kijken graag of er een bestaande mogelijkheid is voor uw probleem of we gaan samen op zoek naar een maatwerkoplossing.

Patrick 2BEST
© Copyright 2023 - 2best.nl
Niice Digital marketing Niice Digital Marketing