Veilig isolatiematerialen zagen met dit unieke zaagblad!

Steeds meer huishoudens kiezen er in de huidige tijd voor om hun woning (beter) te laten isoleren. Hiermee bespaar je flink wat energiekosten, houd je in de zomer je huis lekker koel en wordt deze in de winter sneller warm.

Dit betekent dat bouwbedrijven steeds vaker in aanraking komen met isolatiematerialen, zoals polystyrol en tempex. Deze dienen vaak op maat gezaagd te worden, maar dit kan gevaarlijke situaties opleveren. Hier leest u hoe u veilig en efficiënt isolatiematerialen kunt zagen.

Waar zit het gevaar?

Veel bouwbedrijven zagen isolatiemateriaal met dezelfde tafelzaag en op dezelfde manier als bijvoorbeeld hout. Dit terwijl dit materiaal een andere werkwijze vereist.

Isolatiemateriaal komt door de wrijving met het zaagblad namelijk sneller in beweging. Hierdoor kan het omhoog komen of andere onverwachtse bewegingen maken.

In de praktijk zie je vaak dat de gebruiker het isolatiemateriaal dan naar beneden wil drukken tijdens het zagen. Hierdoor kan men bijvoorbeeld 'doorschieten' en dit kan bijzonder vervelende gevolgen hebben.

AVOLA 450 zaagtafel met schuinverstelling
Speciaal zaagblad voor isolatiemateriaal én hout!

De oplossing

Avola heeft een gepatenteerd zaagblad dat mag worden toegepast voor zowel isolatiemateriaal als voor hout.

Dit zaagblad is voorzien van openingen die zorgen voor koeling, waardoor isolatiemateriaal niet aan het zaagblad blijft kleven.

Tegelijkertijd heeft het de gebruikelijke, goede stabiliteit voor het zagen van hout. Hierdoor is het niet nodig om het zaagblad te wisselen voor de verschillende materialen.

Dit vereenvoudigt het werk op de bouwplaats en verhoogt zowel de arbeidsveiligheid als de werkefficiëntie.

Het zaagblad mag op alle zaagmachines worden toegepast, waarbij het niet mogelijk is aan de onderkant van de zaagtafel het zaagblad aan te raken.

Video over het zagen van isolatiemateriaal

Het complete pakket

Zagen

Bij 2Best leveren wij het complete pakket om veilig, stofvrij en efficiënt bouwmaterialen te zagen. Zo leveren wij bouwzagen van AVOLA. Dit zijn zagen die bekend staan om de robuuste bouw en eenvoudige bediening.

De nieuwste ontwikkeling is de AVOLA ZBV 500-S bouwzaag. Deze machine is speciaal ontwikkeld voor het zagen van isolatiemateriaal. Tevens heeft deze AVOLA ZBV 500 S een zaaghoogte van maar liefst 17 cm!


Afzuiging

Om stofvrij te kunnen zagen beschikken wij ook over passende stofafzuiging. Zo zijn onder andere de Dust-Best 1500 en de Dust-Best 200, uit onze eigen productielijn, zeer geschikt voor het aansluiten op zaagtafels. Deze machines zijn tegen alle weersomstandigheden bestendig en erg gebruiksvriendelijk.

Zaagbladen

Uiteraard zijn de gepatenteerde zaagbladen ook los bij ons verkrijgbaar. Bekijk hier onze zaagbladen!

Advies of maatwerk nodig?
0544-488770 of [email protected]
Mat 2BEST

De voordelen van 2BEST

Kwaliteitsproducten met een lange levensduur
Draagt bij aan een gezonde werkomgeving
Maatwerkoplossingen zijn geen probleem
Wij geven graag vrijblijvend advies
Ergonomische & milieuvriendelijke producten
Icon
Heeft u vragen of wilt u advies op maat?

Wij helpen u graag!

Wij kijken graag of er een bestaande mogelijkheid is voor uw probleem of we gaan samen op zoek naar een maatwerkoplossing.

Patrick 2BEST
© Copyright 2024 - 2best.nl
Niice Digital marketing Niice Digital Marketing