Snel en efficiënt drogen op de bouw!

Tijdens de bouwfase ontstaat er veel vocht door bijvoorbeeld het gebruik van beton, cement en gips. Schilders, stukadoors, tegelzetters en vloerenleggers hebben hierdoor vaak te maken met ernstige vocht- en vooral deadlineproblemen.

Bouwdrogers zijn de meest efficiënte en veilige manier om het droogproces te versnellen en zo deze problemen op te lossen. Een bouwdroger zorgt er namelijk voor dat bouwvocht sneller verdampt. Naast het versnellen van het proces voorkomen en elimineren bouwdrogers ook schade.

Wanneer er geen gebruik wordt gemaakt van een bouwdroger kan het droogproces erg lang duren en ben je sterk afhankelijk van de (weers)omstandigheden op dat moment.

Factoren

In principe hebben drie factoren een belangrijke invloed op het succes van een droogproces: de temperatuur, de luchtvochtigheid en de luchtstroom.

Temperatuur

Voor het droogproces is het beter om een relatief hoge temperatuur in de ruimte te creëren. Een warme temperatuur zorgt ervoor dat de lucht meer vocht kan opnemen.

Om de omstandigheden te verbeteren kunnen bijvoorbeeld infrarood verwarmingspanelen ingezet worden. Het gebruik van droogapparatuur bij temperaturen onder de 15°C is namelijk zeer inefficiënt.

Bouwdrogers van Heylo
Drogen is essentieel in de bouwfase

Luchtvochtigheid

Naast de temperatuur is de luchtvochtigheid in de ruimte erg belangrijk. Door de luchtvochtigheid in de ruimte zo laag mogelijk te houden wordt het bouwvocht sneller uit de woning gehaald. Doordat de luchtvochtigheid laag is kan de lucht namelijk meer waterdamp opnemen.

Door een minimale luchtvochtigheid wordt tevens de kans op bijvoorbeeld schimmelvorming nihil.

Luchtstroom

Een goede luchtstroom zorgt voor een gelijkmatige en snelle droging. Tevens worden hierdoor scheuren voorkomen.

Daarom raden wij voor een optimaal resultaat altijd aan om naast bouwdrogers ook ventilatoren in te zetten. Het gebruik van ventilatoren verbetert de luchtstroom en versnelt de verdamping. Het gebruik van ventilatoren kan het droogproces tot wel 50% kan verkorten.

Ventilatoren verkorten het droogproces

Bouwdrogers

Door te drogen met condensatiedrogers worden droogtijden aanzienlijk verkort en blijven de energiekosten beheersbaar.

Een ander belangrijk argument voor het toepassen van drogers is het besparingspotentieel van latere stookkosten. Door gebruik te maken van condensatiedrogers kan in de eerste vijf jaar na voltooiing van de bouw 200 tot 300% aan stookkosten worden bespaard.

Het kost namelijk meer energie om vochtige lucht te verwarmen en vochtige lucht koelt ook weer sneller af. Dit zorgt ervoor dat de stookkosten stijgen als er nog vocht in uw muren zit.

De bouwdrogers uit de KT-serie zijn bijzonder geschikt voor het drogen in nieuwbouwwoningen. Het efficiënte koelsysteem in deze compacte drogers zorgt voor buitengewone droogprestaties.

KT 20

De HEYLO KT 20 is een condensatiedroger van hoge kwaliteit. Deze droger beschikt over een geïntegreerde condensatiepomp voor langere, onbeheerde droogwerkzaamheden.

Vanwege de compacte en robuuste constructie, de licht lopende wielen, het lage gewicht (slechts 20 kg) en de mogelijkheid tot het stapelen van de machine scoort deze hoog qua gebruiksvriendelijkheid en duurzaamheid.

BEL DIRECT! MAIL DIRECT!

Heylo KT 20 handzame bouwdroger
Heylo KT 45 bouwdroger

KT 45

De HEYLO KT 45 bouwdroger is met zijn stabiele kunststof behuizing compact, robuust en handzaam. Dankzij de praktische telescopische handgreep en de grote wielen is hij mobiel en flexibel in gebruik.

Deze mobiele bouwdroger heeft een maximale ontvochtigingscapaciteit van 50 liter/dag en beschikt over een geïntegreerde condenspomp voor een onbemande werking.

Video

Ventilatoren en verwarmingspanelen

Naast bouwdrogers leveren wij ook ventilatoren die uitermate geschikt zijn in combinatie met onze drogers. Hiervoor kunt u bijvoorbeeld de HEYLO FD 360 of de HEYLO FD 4000 gebruiken.

Tevens hebben wij ook infrarood verwarmingspanelen in ons assortiment. Bij het inzetten van infrarood verwarmingspanelen is echter wel voorzichtigheid geboden. Voornamelijk bij betegelde wanden. Hier kan de warmte ervoor zorgen dat de tegels los gaan zitten.

BEL DIRECT! MAIL DIRECT!

Advies of maatwerk nodig?
0544-488770 of [email protected]
Patrick 2BEST

De voordelen van 2BEST

Kwaliteitsproducten met een lange levensduur
Draagt bij aan een gezonde werkomgeving
Maatwerkoplossingen zijn geen probleem
Wij geven graag vrijblijvend advies
Ergonomische & milieuvriendelijke producten
Icon
Heeft u vragen of wilt u advies op maat?

Wij helpen u graag!

Wij kijken graag of er een bestaande mogelijkheid is voor uw probleem of we gaan samen op zoek naar een maatwerkoplossing.

Ursula 2BEST
© Copyright 2023 - 2best.nl
Niice Digital marketing Niice Digital Marketing