Meet de luchtkwaliteit voordat je investeert!

Voordat organisaties investeren in nieuwe apparatuur of in het opzetten van nieuwe productieprocessen om stof te bestrijden is het belangrijk om de nodige stofmetingen uit te voeren.

Stofmetingen helpen bij het identificeren en evalueren van de mogelijke risico’s en gevolgen van stofdeeltjes in de werkomgeving. Dit is essentieel bij het bepalen van de best mogelijke oplossingen om de blootstelling aan stof te verminderen.

Stofmetingen zijn met name van belang in werkomgevingen waar stof een negatief effect kan hebben op de gezondheid van mensen. Daarnaast dient er uiteraard ook te worden voldaan aan de wet- en regelgeving.

Inzicht schadelijke stoffen

Het belangrijkste doel van stofmetingen is het beoordelen van de huidige luchtkwaliteit en het bepalen van de concentratie van schadelijke deeltjes in de lucht.

Dit is onder andere van groot belang omdat langdurige blootstelling aan verontreinigende deeltjes kan leiden tot ernstige gezondheidsproblemen, zoals ademhalingsproblemen, allergieën en zelfs kanker.

Stof kan namelijk een drager zijn van virussen en bacteriën. Wanneer virussen of bacteriën zich in de lucht bevinden, kunnen ze zich aan stofdeeltjes hechten en door de lucht verspreid worden.

Inzicht in gevaarlijke stoffen is erg belangrijk
Stof Kan Vervelende Gevolgen Hebben

Dit kan leiden tot besmetting als het ingeademd wordt of als men in contact komt met oppervlakken die vervolgens aangeraakt worden.

Doormiddel van stofmetingen krijg je een duidelijk beeld waar werknemers dagelijks aan worden blootgesteld.

Aanpak bij de bron

Stofmetingen spelen een essentiële rol bij het aanpakken van problemen bij de bron. Het meten van stofniveaus biedt waardevolle informatie die kan helpen bij identificeren van de bronnen van vervuiling en het nemen van gerichte maatregelen om deze aan te pakken.

Stofmetingen helpen bij het identificeren van specifieke bronnen van stofvervuiling in een bepaald gebied. Door de concentraties van verschillende soorten stofdeeltjes te meten, kan men achterhalen welke activiteiten of processen verantwoordelijk zijn voor de stofemissies.

Met deze informatie kunnen gerichte maatregelen worden genomen en de juiste investeringen worden gedaan om de emissiebronnen aan te pakken en de vervuiling te verminderen.

Stof Moet Je Bij De Bron Aanpakken

2Best en stofmetingen

2Best is gespecialiseerd in stofmetingen en helpt je hier graag bij. Wij kunnen helpen bij het meten van de hoeveelheid fijnstof, vluchtige organische stoffen (VOC's) of de CO2 in verschillende ruimtes. Hiervoor zijn verschillende methoden beschikbaar, waarbij iedere methode zijn voor- en nadelen heeft. De keuze hangt af van het type stof en de werkomgeving.

Wij helpen met het uitvoeren van de stofmetingen en analyseren vervolgens de gegevens, waaruit een onderbouwd advies volgt met de beste oplossingen voor de betreffende werkomgeving.

Door samen te werken met andere Achterhoekse bedrijven bieden wij slimme IoT oplossingen. Dit betreft innovatieve, betaalbare producten die eenvoudig zijn in gebruik. Naast onze gangbare producten zijn wij ook expert op het gebied van maatwerk.

Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op!

BEL DIRECT! MAIL DIRECT!

Wil je eerst zelf een beter beeld krijgen van de luchtkwaliteit in je eigen omgeving? Dan kun je hier bijvoorbeeld de Atmotube Pro Luchtkwaliteit meter voor gebruiken.

Met de Atmotube Pro meet je onder andere eenvoudig de hoeveelheid fijnstof, vluchtige organische stoffen (VOC's) en de luchtvochtigheid. De resultaten zijn simpel terug te lezen in een speciale mobiele app.

Atmotube Luchtkwaliteitsmeter
Advies of maatwerk nodig?
0544-488770 of [email protected]
Patrick 2BEST

De voordelen van 2BEST

Kwaliteitsproducten met een lange levensduur
Draagt bij aan een gezonde werkomgeving
Maatwerkoplossingen zijn geen probleem
Wij geven graag vrijblijvend advies
Ergonomische & milieuvriendelijke producten
Icon
Heeft u vragen of wilt u advies op maat?

Wij helpen u graag!

Wij kijken graag of er een bestaande mogelijkheid is voor uw probleem of we gaan samen op zoek naar een maatwerkoplossing.

Patrick 2BEST
© Copyright 2024 - 2best.nl
Niice Digital marketing Niice Digital Marketing