Luchtreiniging, de oplossing om alles open te houden!

Het is de afgelopen tijd al regelmatig benoemt: ventileren is essentieel om het verspreiden van virussen, bacteriën en andere ziektekiemen tegen te gaan. Toch wordt er in de praktijk (te) weinig aandacht besteed aan het ventileren en het zuiveren van de lucht in binnenruimtes.

Regelmatig ventileren is een belangrijke manier om de concentratie van de aerosoldeeltjes, en dus de verspreiding van ziektekiemen, te verminderen. Dit gebeurt echter te weinig, zeker in de winter.

Het gebrek aan ventilatie is een probleem gebleken op veel plekken waar mensen samenkomen in relatief kleine ruimtes. Hierbij kun je denken aan kantoren, kinderdagverblijven, restaurants, sportscholen, maar zeker ook aan klaslokalen.

Luchtreinigers

Een alternatieve oplossing voor (constante) ventilatie is een luchtreiniger. Luchtreinigers zorgen ervoor dat de kans op verspreiding van virussen en ziektekiemen aanzienlijk wordt verminderd. Tevens bespaart dit veel energiekosten in de wintermaanden en is het uiteindelijk ook beter voor het milieu.

Luchtzuiveringsapparaten helpen om de aerosol- en stofconcentratie te minimaliseren. Zo filteren luchtreinigers met een HEPA H14 filter tot 95 procent van virussen in 30 minuten, mits de luchtreiniger goed op de ruimte is afgestemd.

Stijlvolle luchtreinigers van 2Best!

Zaken waar je op moet opletten bij het aanschaffen van een luchtreiniger zijn:

- Luchtvolumestroom

Luchtreinigers moeten een luchtvolumestroom per uur leveren die minimaal drie tot vijf keer het volume van de ruimte is. De luchtstroom wordt bepaald door het aantal uitblaas- en aanzuigopeningen van de luchtreiniger, de opstelling van de luchtreiniger, de geometrie van de ruimte, de ingebouwde componenten en de aanwezige warmtebronnen.

Wij adviseren u graag waar de luchtreinigers binnen uw ruimte geplaatst moeten worden, om zo virusdeeltjes zo goed mogelijk te verwijderen.

- Geluidsvolume

Bij de aanschaf van luchtreinigers tegen virussen speelt ook het geluidsvolume een grote rol, zeker in klaslokalen. Welke decibelwaarde geschikt is, is weer afhankelijk van de akoestische omstandigheden in uw ruimte.

Veel luchtreinigers hebben ook de mogelijkheid om de luchtdoorvoer op een lagere stand te zetten, wat resulteert in een lager geluidsvolume. Het is echter wel belangrijk dat de prestaties van de geïnstalleerde luchtreinigers nog steeds voldoende zijn om de ruimtes van de virussen te ontdoen.


- Certificering

Het gebruik van luchtreinigers is bewezen effectief en zinvol in alle klaslokalen of ruimtes waar meerdere personen aanwezig zijn. Belangrijk is dat het luchtreinigers zijn met een HEPA 13 filter, maar nog beter is een HEPA 14 filter.

Helaas zijn niet veel filters gecertificeerd, waardoor het niet mogelijk is om te bepalen of luchtreinigers daadwerkelijk over de opgegeven filterklasse beschikken. Vraag voor de aanschaf dus altijd om een certificaat van het filter.

- HEPA-filter

Luchtreinigers met een HEPA H14-filter hebben een maximale doorlaatbaarheid van 0,005% en worden ook gebruikt in bijvoorbeeld ziekenhuizen of laboratoria. In principe zijn filters vanaf HEPA H13 geschikt voor het verwijderen van virussen uit de lucht.

Voor een betrouwbare verwijdering van ziektekiemen kunt u echter beter gebruik maken van een HEPA H14 filter. Deze hebben een efficiëntie van 99,995%, wat 10 keer hoger is dan de efficiëntie van H13-filters.

Onze luchtreinigers

Onze luchtreinigers bieden een schone, virusvrije en frisse lucht. De luchtreinigers verminderen de concentratie van virussen en ziektekiemen door zeer efficiënte HEPA-filtratie en natuurlijk ook van andere verontreinigende stoffen zoals stof, pollen, schimmelsporen en allergenen in de lucht.

Luchtreinigers van 2BEST!


Voordelen

  • Modern design
  • Bijzonder geschikt voor scholen en kinderdagverblijven
  • Optioneel met EPA E11, HEPA H14 of H14 PTFE filter
  • Inclusief voorfilter
  • Ventilator met 3 standen
  • Luchtkwaliteitsindicator
  • WIFI-bediening via een app
  • Automatische nachtfunctie
  • Fluisterstille nachtwerking
  • Eenvoudige filterwissel
Advies of maatwerk nodig?
0544-488770 of [email protected]
Leon 2BEST

De voordelen van 2BEST

Kwaliteitsproducten met een lange levensduur
Draagt bij aan een gezonde werkomgeving
Maatwerkoplossingen zijn geen probleem
Wij geven graag vrijblijvend advies
Ergonomische & milieuvriendelijke producten
Icon
Heeft u vragen of wilt u advies op maat?

Wij helpen u graag!

Wij kijken graag of er een bestaande mogelijkheid is voor uw probleem of we gaan samen op zoek naar een maatwerkoplossing.

Leon 2BEST
© Copyright 2024 - 2best.nl
Niice Digital marketing Niice Digital Marketing