Een hittebehandeling is de oplossing tegen insecten en bacteriën!

Een hittebehandeling is een eenvoudige, maar zeer effectieve methode om bacteriën en insecten te doden. Een dergelijke behandeling is uit te voeren door middel van een hoog temperatuur heater en kan in veel sectoren van toegevoegde waarde zijn.

In deze blog lees je wat de voordelen zijn van een hittebehandeling en waar een hittebehandeling effectief kan zijn.

Hoe werkt een hittebehandeling?

Als de temperatuur zodanig verhoogd wordt dat deze aan de ‘optimale’ omstandigheden van insecten en bacteriën voorbij gaat, resulteert dit tot hun uitroeiing.

Elk levend wezen heeft een punt dat hun thermische doodspunt wordt genoemd. Dat is de temperatuur waarbij ze zullen omkomen als ze er gedurende een bepaalde tijd aan worden blootgesteld, omdat het ervoor zorgt dat het water in hun systemen opdroogt en cellen afsterven.

Hoewel dit punt van insect tot insect verschilt, sterven insecten in de meeste gevallen door uitdroging na een dag bij temperaturen tussen de 40°C en 50°C, terwijl temperaturen van 50-60°C ervoor zorgen dat zowel insecten als hun eieren in een kwestie van minuten omkomen.

Ook denaturatie draagt bij aan het verdelgen van insecten en bacteriën. Denaturatie is een proces waarbij eiwitten hun structuur verliezen en inactief worden door de hoge temperatuur. Dit gebeurt bij temperaturen van 42ºC of meer.

Bedwantsen Op Kleding

Pesticiden en chemische behandelingen

Pesticiden en chemische behandelingen waren lang de traditionele methode voor het bestrijden van ongedierte. Dit komt doordat ze een zeer effectieve werking hebben. Ze kunnen hun werk snel doen als de insecten snel genoeg worden geïdentificeerd en kunnen toekomstige plagen helpen voorkomen. Tevens zijn ze vaak niet duur in aanschaf en eenvoudig toe te passen.

Pesticiden en chemische behandelingen zijn daarom lange tijd de belangrijkste oplossing geweest voor het bestrijden van insecten en bacteriën. In het voortdurende streven naar efficiëntere, milieuvriendelijke methoden om van ongedierte af te komen zijn heaters echter de meest effectieve aanpak voor deze processen gebleken.

Bovendien hebben veel soorten ongedierte en ziektekiemen in de loop der jaren resistentie ontwikkeld tegen sommige chemicaliën, wat betekent dat ze niet meer zo effectief zijn als vroeger.

Voordelen hittebehandeling

Een hittebehandeling kent veel voordelen ten opzichte van de chemische behandelingen.

Omdat insecteneieren een thermisch sterfpunt hebben, net als alle levende wezens, kunnen heaters de eieren tegelijkertijd met de volwassen insecten verwijderen, waardoor het proces efficiënter wordt.

Veel pesticiden zullen namelijk geen insecteneieren doden, wat betekent dat het proces meerdere keren moet worden herhaald om te garanderen dat al het ongedierte in het gebied wordt geëlimineerd.

Verboden Bedwantsen

Snelle warmtebehandelingen elimineren 100% van de insecten in één keer, op voorwaarde dat het gebied is afgesloten om ervoor te zorgen dat geen van hen kan ontsnappen terwijl de heater actief is.

Heaters laten vanzelfsprekend geen giftige resten achter, wat betekent dat er geen risico is op ziekte voor anderen of enige schade aan de wereld. Chemische behandelingen zullen altijd een zekere mate van toxiciteit met zich meebrengen voor mensen en dieren in de buurt en ze genereren giftige dampen die in het milieu terecht zullen komen. Daarom zijn er ook steeds meer chemicaliën verboden in Nederland.

BEL DIRECT! MAIL DIRECT!

Warmtebehandelingen leveren snelle resultaten op, waarbij insecten binnen enkele uren doodgaan en niets achterlaten dat schoongemaakt moet worden. Hierdoor kunnen mensen het pand direct gebruiken nadat de ruimte is afgekoeld. Chemische behandelingen duren doorgaans lang nadat ze zijn toegepast om alle plagen in het gebied te elimineren. Na gebruik zal de ruimte ook grondig gereinigd moeten worden om toekomstige schade aan mens, dier en omgeving te voorkomen.

Naast deze voordelen hebben de hoog temperatuur heaters van Heylo nog meer voordelen:

 • De warmte verspreidt zich overal in de ruimte
 • Het bedienen van de heaters is zeer eenvoudig
 • Er hoeven nauwelijks voorbereidingen te worden getroffen
 • De temperaturen kunnen op afstand worden gecontroleerd om zo de juiste temperaturen te behouden

De voordelen van professionele warmtebehandeling steken nu met kop en schouders uit boven de chemische alternatieven, zowel wat betreft efficiëntie als veiligheid.

Toepassingsgebieden

Hoog temperatuur heaters kunnen effectief worden gebruikt in een groot aantal gebieden waar de verspreiding van insecten en bacteriën een risico vormt.

 • Hout in gebouwen of meubels - Boktor en houtworm
 • Houten pallets en kisten - Bacteriën
 • Voedingsindustrie - Micro-organismen
 • Cosmetica-industrie - Bacteriën
 • Bakkerijen en keukens - Residuchemicaliën
 • Veehouderijen - Bloedluis
 • Hotels, woningen en voertuigcabines - Bedwantsen
 • Laadruimten in voertuigen - Bacteriën
 • Ziekenhuizen en ambulances - Ongediertebestrijding

Naast het bestrijden van insecten en bacteriën zijn de hoog temperatuur heaters voor nog veel meer toepassingen geschikt. Zo kunt u met deze heaters ook materialen uitharden, vloeistoffen op temperatuur brengen of materialen laten drogen.

Hoog temperatuur heaters

Wij hebben verschillende hoog temperatuur heaters in ons assortiment. Deze heaters zorgen voor een gelijkmatige en hoge temperatuur. Verder zijn ze compact en relatief laag in gewicht, waardoor ze eenvoudig te verplaatsen zijn.

Meer informatie? Bekijk onze hoog temperatuur heaters!

BEL DIRECT! MAIL DIRECT!

Elektrische heater compact
Advies of maatwerk nodig?
0544-488770 of [email protected]
Mat 2BEST

De voordelen van 2BEST

Kwaliteitsproducten met een lange levensduur
Draagt bij aan een gezonde werkomgeving
Maatwerkoplossingen zijn geen probleem
Wij geven graag vrijblijvend advies
Ergonomische & milieuvriendelijke producten
Icon
Heeft u vragen of wilt u advies op maat?

Wij helpen u graag!

Wij kijken graag of er een bestaande mogelijkheid is voor uw probleem of we gaan samen op zoek naar een maatwerkoplossing.

Leon 2BEST
© Copyright 2024 - 2best.nl
Niice Digital marketing Niice Digital Marketing