Een totaalpakket voor de bestrijding van eikenprocessierupsen!

Het afgelopen jaar zijn wij druk bezig geweest om ons totaalpakket voor bestrijders en toekomstige bestrijders verder uit te breiden en te verbeteren. Dit totaalpakket is samengesteld in samenwerking met o.a. Pfeifer Heavy Machinery en dierencrematorium De Breborgh.

Wij helpen u graag bij de juiste keuze voor:

 • Stofzuigers
 • Buizensystemen
 • Persoonlijke beschermingsmiddelen
 • Opslag
 • Headsets
 • Hoogwerkers
 • Verwerking

Wilt u graag vrijblijvend advies? Neem dan contact met ons op via [email protected] of 0544-488770.

Stofzuigers

Wij bieden een breed assortiment stofzuigers die geschikt zijn voor het wegzuigen van de eikenprocessierupsen. Deze staan garant voor een constante hoge zuigkracht en een lange standtijd van de filters.

Verder hebben deze stofzuigers een lange levensduur en erg lage onderhoudskosten. Door deze stofzuigers met speciale slangen en buizen uit te voeren zijn ze perfect te gebruiken voor het verwijderen van de nesten.

Dust-Best 270

Een van de nieuwste ontwikkelingen voor de bestrijding van de eikenprocessierups is de Dust-Best 270 Power (zie afbeelding).

Dit is een combinatie van een steekwagen met daarop een aggregaat, stofzuiger, slang en buizen. Dit zorgt ervoor dat u alles op een compacte wijze bij de hand heeft. Hij is perfect in evenwicht zodat hij gemakkelijk met 1 hand te verplaatsen is.

Interceptor

De Skyvac Interceptor is eveneens een nieuwe machine in ons assortiment. Dankzij een ingebouwde motor is de Skyvac Interceptor niet afhankelijk van stroom.

De Interceptor heeft een extreem krachtige vacuümcapaciteit (35kPa) en is bevestigd op een chassis dat op ieder terrein eenvoudig te verplaatsen is.

Dust Best 270 Compleet
Zuigbuizen voor bestrijding processierups

Buizensystemen

Het afgelopen jaar hebben wij ons buizensysteem uitgebreid en in kwaliteit verbetert. Deze carbonbuizen zijn bijzonder licht in gewicht (slechts 200 gram per meter).

De buizen zijn op elkaar aan te sluiten tot een lengte van 12 meter en zijn leverbaar met en zonder borgsysteem. Dit borgsysteem zorgt voor een stabieler systeem zodat de buizen goed tegen een stootje kunnen.

Camerasysteem

Bij dit buizensysteem kan een camera systeem met opname geleverd worden. Deze camera kan bovenaan de buis bevestigd worden, zodat u duidelijk kunt zien waar u zuigt en of er nog resten zitten.

Een kleine monitor wordt onderaan de buis bevestigd, zodat u live mee kunt kijken.

Persoonlijke beschermingsmiddelen

Uiteraard is er altijd een risico dat bestrijders worden blootgesteld aan brandharen. Om dit risico te beperken bieden wij ook persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM's) aan. Deze PBM's voldoen vanzelfsprekend aan de wettelijke vereisten.

Wij bieden onder andere stofmaskers, gelaatsmaskers, koelgel, overalls en handschoenen. Bekijk hier onze persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM's).

Fh51
Palletkisten opvang processierups

Opslag

Voor de opslag en transport hebben wij palletkisten die volledig gesloten zijn. Hiermee voorkomt u dat de plastic zakken kunnen beschadigen en dat er tijdens opslag of transport emissies plaats kunnen vinden.

Dit zijn gebruikte kratten waardoor het milieu minder wordt belast.

Ook de onderstaande kunststof vaten kunt u gebruiken om de plastic zakken in op te slaan.

Headsets

Communiceren tijdens het bestrijden van eikenprocessierupsen is niet altijd even makkelijk. Zo staat er bijvoorbeeld vaak iemand in een hoogwerker die moet communiceren met iemand op de grond. In combinatie met het geluid van een stofzuiger en de overige achtergrondgeluiden verloopt de communicatie nog wel eens stroef, zo weten wij uit ervaring.

De SENA Expand is hiervoor dé oplossing. De SENA Expand stereo headset is een waterbestendige headset met een perfecte pasvorm. De Expand heeft in iedere situatie een kristalheldere geluidskwaliteit.

Expand Bluetooth Sena Set
Hoogwerker processierups bestrijden

Hoogwerkers

Tevens zijn wij, voor de verhuur, de samenwerking aangegaan met Pfeifer Rentals. Zij zijn leverancier van onder andere hoogwerkers.

In overleg hebben wij de RONDA 2800/3300W stofzuiger in stationair frame perfect passend gemaakt voor de hoogwerkers van Pfeifer Rentals. Deze stofzuiger is inmiddels ook verbeterd en verlaagd, wat deze machine nog beter geschikt maakt voor het gebruik in hoogwerkers.

Het frame om deze stofzuiger zorgt ervoor dat u de stofzuiger niet meer los aan een hoogwerker hoeft te hangen en voorkomt problemen bij de bevestiging van de stofzuiger. Deze speciale eikenprocessierups stofzuiger kan namelijk eenvoudig worden vastgezet in de hoogwerker.

Ook voor de verhuur van deze autohoogwerkers of normale hoogwerkers kunt u bij ons terecht.

Verwerking

In samenwerking met dierencrematorium De Breborgh is er gezocht naar een manier voor de verwerking van eikenprocessierupsen. Eikenprocessierupsen zijn namelijk geen afval maar dieren.

De Breborgh heeft een grote verbouwing ondergaan die onder andere gericht is op het verwerken van eikenprocessierupsen. Zo beschikken zij momenteel over de nieuwste verbrandingsovens. Hiervoor dienen wel speciale doorzichtige plastic zakken te worden gebruikt welke wij u in verschillende maten kunnen aanbieden.

De milieudienst Twente hebben verschillende onderzoeken gedaan en via NVWA Nederland is toestemming gegeven voor het verbranden van eikenprocessierupsen. Hiermee kan tevens worden aangetoond waar de nesten gebleven zijn, want hier wordt op gecontroleerd!

Wij bieden dus een totaalpakket:

 • Een stofzuiger met het beste opvangsysteem
 • Een bijzonder licht buizensysteem, eventueel met camera
 • Een breed assortiment persoonlijke beschermingsmiddelen
 • Palletkisten voor de opslag van eikenprocessierupsen
 • Headsets voor een duidelijke communicatie
 • Hoogwerkers waarin onze stofzuigers perfect passen
 • Een verwerking die voldoet aan de nieuwste eisen


Wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op!

Neem telefonisch contact met ons op! Stuur ons een e-mail!

Advies of maatwerk nodig?
0544-488770 of [email protected]
Mat 2BEST

De voordelen van 2BEST

Kwaliteitsproducten met een lange levensduur
Draagt bij aan een gezonde werkomgeving
Maatwerkoplossingen zijn geen probleem
Wij geven graag vrijblijvend advies
Ergonomische & milieuvriendelijke producten
Icon
Heeft u vragen of wilt u advies op maat?

Wij helpen u graag!

Wij kijken graag of er een bestaande mogelijkheid is voor uw probleem of we gaan samen op zoek naar een maatwerkoplossing.

Mat 2BEST
© Copyright 2024 - 2best.nl
Niice Digital marketing Niice Digital Marketing