Een totaalpakket voor de bestrijding van eikenprocessierupsen!

Zoals velen niet is ontgaan heeft de eikenprocessierups in 2019 voor enorm veel overlast gezorgd. Hierdoor was er onder andere een tekort aan bestrijdingsteams. Ook in 2020 gaat de eikenprocessierups weer voor veel irritatie zorgen.

Daarom zijn wij het afgelopen jaar druk bezig geweest om een totaalpakket samen te stellen voor bestrijders en toekomstige bestrijders. Dit totaalpakket is samengesteld in samenwerking met o.a. Pfeifer Heavy Machinery en dierencrematorium De Breborgh.

Wij helpen u graag bij de keuze voor de juiste:

 • Stofzuigers
 • Persoonlijke beschermingsmiddelen
 • Opslag
 • Buizensystemen
 • Hoogwerkers
 • Transport
 • Verwerking

Wilt u graag advies? Neem dan contact met ons op via [email protected] of 0544-488770.

Stofzuigers

In 2019 hebben wij veel aanvragen gekregen voor onze RONDA stofzuigers. Deze stofzuigers zijn zeer geschikt voor het wegzuigen van de eikenprocessierupsen.

Dit komt door de constant hoge zuigkracht en het grote filteroppervlak. Verder hebben deze stofzuigers een lange levensduur en erg lage onderhoudskosten. Door deze met speciale slangen en buizen uit te voeren zijn deze perfect te gebruiken voor het verwijderen van de nesten.

Opvangsysteem

Het beste opvangysteem voor eikenprocessierupsen is de longopac. Met dit systeem voorkomt u dat het verwijderingsproces emissie veroorzaakt. Een longopac is namelijk af te sluiten met een kabelbinder, waarna deze eenvoudig verwijderd kan worden.

Stofzuiger voor bestrijding eikenprocessierups
Gelaatsmasker Bajonet

Persoonlijke beschermingsmiddelen

Uiteraard is er altijd een risico dat bestrijders worden blootgesteld aan de brandharen. Om dit risico te beperken bieden wij ook persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM's) aan. Deze PBM's voldoen vanzelfsprekend aan de wettelijke vereisten.

Wij bieden onder andere stofmaskers, gelaatsmaskers, overalls en handschoenen. Bekijk hier onze persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM's).

Opslag

Voor de opslag en transport hebben wij palletkisten die volledig gesloten zijn. Hiermee voorkomt u dat de plastic zakken kunnen beschadigen en dat er tijdens opslag of transport emissies plaats kunnen vinden.

Dit zijn gebruikte kratten waardoor het milieu minder wordt belast.

Ook de onderstaande kunststof vaten kunt u gebruiken om de plastic zakken in op te slaan. Deze worden geleverd inclusief deksel en spanring.

Palletkisten opvang processierups
Zuigbuizen voor bestrijding processierups

Buizensystemen

Het afgelopen jaar hebben wij ons buizensysteem geoptimaliseerd. Deze nieuwe buizen zijn gemaakt van carbon. Dit betekent dat ze bijzonder licht zijn in gewicht (slechts 450 gram per 1,8 meter).

Door middel van speciale klemmen zijn deze eenvoudig op elkaar aan te sluiten tot een lengte van 9 meter.

Camerasysteem

Bij dit buizensysteem kan een camera inclusief monitor geleverd worden. Deze camera kan bovenaan de buis bevestigd worden, zodat u duidelijk kunt zien waar u zuigt en of er nog resten zitten.

Een kleine monitor wordt onderaan de buis bevestigd, zodat u live mee kunt kijken.

Hoogwerkers

Tevens zijn wij, voor de verhuur, de samenwerking aangegaan met Pfeifer Rentals. Zij zijn leverancier van onder andere hoogwerkers.

In overleg hebben wij onze meest geschikte stofzuiger perfect passend gemaakt voor de hoogwerkers van Pfeifer Rentals. Dit zorgt ervoor dat u de stofzuiger niet meer los aan een hoogwerker hoeft te hangen en voorkomt problemen bij de bevestiging van de stofzuiger. Deze speciale EPR stofzuiger kan namelijk eenvoudig worden vastgezet in de hoogwerker.

Ook voor de verhuur van deze autohoogwerkers of normale hoogwerkers kunt u bij ons terecht.

Hoogwerker processierups bestrijden

Transport

Het afvoeren en het op de juiste wijze verwerken van EPR materiaal is door middel van een protocol vastgelegd door het ministerie. Om alles goed te laten verlopen hebben wij, samen met een transporteur met VHIB-nummer, een pakket samengesteld om u te ontlasten.

Wanneer u de gevulde palletkisten aanmeld, worden deze bij uw bedrijf opgehaald. Neem voor de prijzen en precieze werkwijze contact met ons op.

Verwerking

In samenwerking met dierencrematorium De Breborgh is er gezocht naar een manier voor de verwerking van eikenprocessierupsen. Eikenprocessierupsen zijn namelijk geen afval, maar dieren.

De Breborgh heeft een grote verbouwing ondergaan, die onder andere gericht is op het verwerken van eikenprocessierupsen. Zo beschikken zij momenteel over de nieuwste verbrandingsovens. Hiervoor dienen wel speciale doorzichtige plastic zakken te worden gebruikt, welke wij u in verschillende maten kunnen aanbieden.

De milieudiensten Twente hebben verschillende onderzoeken gedaan en via NVWA Nederland is toestemming gegeven voor het verbranden van eikenprocessierupsen. Hiermee kan tevens worden aangetoond waar de nesten gebleven zijn, iets wat veel bedrijven vorig jaar niet konden en waar in 2020 op gecontroleerd gaat worden.

Wij bieden dus een totaalpakket:

 • Een stofzuiger mét het beste opvangsysteem
 • Een bijzonder licht buizensysteem, eventueel met camera
 • Hoogwerkers waarin onze meest geschikte stofzuiger perfect past
 • Palletkisten voor de opslag van eikenprocessierupsen
 • Het transport van uw palletkisten
 • Een verwerking die voldoet aan de nieuwste eisen

Wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op!

Neem telefonisch contact met ons op! Stuur ons een e-mail!

Advies of maatwerk nodig?
0544-488770 of [email protected]

De voordelen van 2BEST

Kwaliteitsproducten met een lange levensduur
Vandaag voor 14:00 besteld? Morgen in huis
Draagt bij aan een gezonde werkomgeving
Maatwerkoplossingen zijn geen probleem
Volledig volgens wet- en regelgeving
Ergonomische & milieuvriendelijke producten
Icon
Heeft u vragen of wilt u advies op maat?

Wij helpen u graag!

Wij kijken graag of er een bestaande mogelijkheid is voor uw probleem of we gaan samen op zoek naar een maatwerkoplossing.

© Copyright 2020 - 2best.nl
Niice Digital marketing Niice Digital Marketing