Mobiele afzuiging

Dat stofafzuiging erg belangrijk is staat buiten kijf. Toch komen mensen nog (te) vaak in aanraking met stoffen, gassen, geuren, schimmels en verfnevel. Om uw medewerkers te beschermen tegen (gevaarlijke) stoffen is het kiezen van de juiste (mobiele) afzuiging essentieel. Zeker als men regelmatig van werkplek wisselt is de afzuiging nog wel eens een aandachtspunt.

Breed assortiment mobiele afzuiging bij 2Best

Bij 2Best bieden wij verschillende soorten mobiele afzuiging die zorgen voor een goede luchtreiniging. Hierbij bieden wij types aan die ingezet kunnen worden in ruimtes die gebruikt worden om te zagen, boren, lassen, vegen of in een omgeving waar met verf wordt gespoten.

Wat is belangrijk voor het kiezen van de juiste mobiele afzuiging?

Voor het maken van de juiste keuze zijn een aantal factoren belangrijk. Uiteraard is het belangrijkste om te kijken waarvoor u de mobiele afzuiging wil inzetten. Onder andere het type stof en in welke hoeveelheden is van groot belang. Ook is het goed om zorgvuldig te kijken in welke ruimte de afzuiging (over het algemeen) gebruikt gaat worden. Onze experts adviseren u graag om zo tot de juiste keuze te komen.

Soorten mobiele afzuiging bij 2Best

Omdat er verschillende types stof zijn en verschillende hoeveelheden een grote rol spelen hebben wij onderscheid gemaakt in 3 verschillende soorten mobiele afzuiging. Dit zijn compacte mobiele luchtreiniging, mobiele stofafzuiger voor aansluiting op houtbewerkingsmachines en lasrookafzuiging.soorten mobiele afzuiging

Compacte mobiele luchtreiniging

Onze mobiele luchtreinigers zijn flexibel en compact, zodat ze eenvoudig op verschillende locaties geplaatst kunnen worden. Deze luchtreinigers dienen dicht bij de bron geplaatst te worden. Hier vangen ze (schadelijke) stoffen continue op door de luchtrecirculatie.

Deze luchtreinigers zijn ideaal voor het gebruik bij sanering- of renovatiewerkzaamheden.

Veel van onze mobiele luchtreinigers voor het afzuigen van stoffen kunnen ook uitgevoerd worden met een actief koolfilter. Een actief koolfilter bestrijdt vluchtige organische stoffen, zoals geuren.

Ook een filter voor het opvangen van verfnevel behoort bij een aantal luchtreinigers tot de mogelijkheden. Voornamelijk bij spotrepair en het verven van bijvoorbeeld deuren in de woning is een luchtreiniger met verfnevelfilter zeer effectief.

Mobiele stofafzuiger voor aansluiting op houtbewerkingsmachines

Naast de flexibele en compacte luchtreinigers bieden wij ook mobiele stofafzuiging aan voor het aansluiten op houtbewerkingsmachines. Dit zijn robuuste machines met een groot reservoir.

Dit type mobiele stofafzuiging beschikt in sommige gevallen standaard over een schakelautomaat. Bij de overige machines is dit optioneel. De schakelautomaat zorgt ervoor dat wanneer de zaag wordt ingeschakeld, de stofzuiger ook automatisch start.


Mobiele afzuiging lasrook

Naast de eerder genoemde stoffen is ook lasrook erg schadelijk voor de gezondheid. Lasrook vraagt om een effectieve afzuiging. Onze mobiele lasrookafzuiging filtert zelfs ultrafijne partikels veilig en betrouwbaar.

Voor de meest effectieve afzuiging beschikt iedere machine over een afzuigarm en een afzuigkap, die in verschillende lengtes leverbaar zijn.

Voordelen van mobiele afzuiging

1. Verbeterde luchtkwaliteit

Mobiele afzuigsystemen spelen een essentiële rol bij het verbeteren van de luchtkwaliteit op verschillende werkplekken. Ze kunnen stofdeeltjes, dampen, rook en andere schadelijke stoffen effectief afzuigen en filteren. Dit zorgt voor een gezondere en veiligere werkomgeving voor medewerkers.

2. Flexibiliteit en mobiliteit

Het gebruik van mobiele afzuiging biedt flexibiliteit en mobiliteit op de werkplek. Deze systemen zijn ontworpen om gemakkelijk te verplaatsen en kunnen worden gebruikt op verschillende locaties binnen een faciliteit. Dit is vooral handig in situaties waarin verschillende werkstations of werkplekken afzuiging vereisen.

3. Kostenbesparing

Mobiele afzuiging kan ook bijdragen aan kostenbesparingen voor bedrijven. In plaats van meerdere vaste afzuigsystemen te installeren, kan een mobiel systeem worden gebruikt op meerdere werkplekken. Dit vermindert de kosten van het aanschaffen en onderhouden van meerdere apparaten. Bovendien kan het verplaatsbare karakter van mobiele afzuigsystemen helpen om de productiviteit te verhogen door de efficiëntie op de werkplek te verbeteren.

4. Veelzijdigheid

Mobiele afzuigsystemen zijn beschikbaar in verschillende modellen en configuraties om aan verschillende behoeften te voldoen. Ze kunnen worden aangepast aan de specifieke vereisten van verschillende industrieën en processen. Of het nu gaat om het afzuigen van lasrook, chemische dampen of stofdeeltjes, er zijn mobiele afzuigoplossingen beschikbaar die aan specifieke behoeften kunnen voldoen.

5. Eenvoudige installatie en gebruik

Het installeren en gebruiken van mobiele afzuigsystemen is over het algemeen eenvoudig en vereist geen complexe infrastructurele aanpassingen. Ze kunnen snel worden geïnstalleerd en in gebruik genomen, waardoor er geen langdurige onderbrekingen of vertragingen in de werkprocessen ontstaan. Bovendien zijn de bediening en het onderhoud van mobiele afzuigsystemen meestal gebruiksvriendelijk en vereisen ze minimale training.

6. Milieuvriendelijkheid

Mobiele afzuigsystemen dragen bij aan een duurzame werkomgeving door schadelijke stoffen op te vangen en te filteren voordat ze in de lucht worden vrijgegeven. Hierdoor wordt voorkomen dat deze stoffen zich verspreiden en het milieu vervuilen. Door het gebruik van mobiele afzuiging kunnen bedrijven hun ecologische voetafdruk verminderen en voldoen aan de milieuregelgeving.

Neem contact met ons op

Mobiele afzuiging koop je bij 2Best door de kennis en kunde op het gebied van werkplaats- inrichting en veiligheid. Mochten er nog vragen zijn over welke vorm van mobiele afzuiging het beste bij uw bedrijf past, neem dan snel contact met ons op.

Advies of maatwerk nodig?
0544-488770 of [email protected]
Leon 2BEST

De voordelen van 2BEST

Kwaliteitsproducten met een lange levensduur
Draagt bij aan een gezonde werkomgeving
Maatwerkoplossingen zijn geen probleem
Wij geven graag vrijblijvend advies
Ergonomische & milieuvriendelijke producten
Icon
Heeft u vragen of wilt u advies op maat?

Wij helpen u graag!

Wij kijken graag of er een bestaande mogelijkheid is voor uw probleem of we gaan samen op zoek naar een maatwerkoplossing.

Patrick 2BEST
© Copyright 2023 - 2best.nl
Niice Digital marketing Niice Digital Marketing