Verbod op het zagen van isolatiematerialen?

Voorheen stond in handleidingen en normen voor bouwzagen dat deze gebruikt mochten worden voor hout en materialen met vergelijkbare fysische eigenschappen. Dit is gewijzigd in hout en harde plastic soorten met vergelijkbare fysische eigenschappen.

Gevolgen

Veel bouwbedrijven en bouwvakkers zijn hier niet van op de hoogte en dit kan bij een calamiteit grote gevolgen hebben.

Zeker bij het zagen van polystyreen en vergelijkbare materialen schuilt het gevaar dat het materiaal gaat smelten door de wrijving tussen het zaagblad en het isolatiemateriaal. Dit zorgt voor schokken.

Zaagblad polystyreen
Bouwzaag met afzuiging

Deze schokken zorgen er vervolgens voor dat de gebruiker harder gaat drukken op het materiaal. Dit vergroot het risico dat men ineens doorschiet met de vingers of hand richting het zaagblad met alle gevolgen van dien.

Om dit te voorkomen gaat men verschillende hulpmiddelen gebruiken om het materiaal naar beneden te drukken, wat ook tot gevaarlijke situaties leidt. De oorzaak hiervan is het standaard zaagblad dat wordt toegepast, deze zorgt namelijk voor veel wrijving.

Mogelijkheden

Een oplossing tegen deze problemen is het snijden met een verwarmde snijdraad. Dit gaat alleen wanneer er geen aluminium folie of ander soort folie op zit. Verder zijn er al verschillende zaagbladen in de markt verkrijgbaar waarmee je wel isolatiemateriaal mag zagen, maar hier mag je dan weer geen hout of andere materialen mee zagen.

Wanneer men deze toepast op de bouw dan levert dit direct een volgend probleem op: de bouwzaag wordt door verschillende mensen gebruikt voor divers zaagwerk. Als gebruiker zie je niet direct wat voor blad erop zit en bestaat de kans dat het zaagblad overbelast wordt en breekt. Dit wordt dan ook ten zeerste afgeraden.

Dé oplossing

De enige veilige oplossing is een speciaal zaagblad dat zowel voor polystyreen als voor hout kan worden gebruikt.

Avola heeft een gepatenteerd zaagblad dat mag worden toegepast voor zowel polystyreen als voor hout. Dit zaagblad is voorzien van openingen waardoor het koelt en niet gaat verkleven.

Het zaagblad mag op alle zaagmachines worden toegepast, waarbij het niet mogelijk is om aan de onderkant van de zaagtafel het zaagblad aan te raken.

BESTEL DIRECT!

Zaagblad voor hout en polystyrol

Video


Polystyrol zagen bouwzaag
Bouwzaag met stofafzuiging
Advies of maatwerk nodig?
0544-488770 of [email protected]
Mat 2BEST

De voordelen van 2BEST

Kwaliteitsproducten met een lange levensduur
Draagt bij aan een gezonde werkomgeving
Maatwerkoplossingen zijn geen probleem
Wij geven graag vrijblijvend advies
Ergonomische & milieuvriendelijke producten
Icon
Heeft u vragen of wilt u advies op maat?

Wij helpen u graag!

Wij kijken graag of er een bestaande mogelijkheid is voor uw probleem of we gaan samen op zoek naar een maatwerkoplossing.

Patrick 2BEST
© Copyright 2024 - 2best.nl
Niice Digital marketing Niice Digital Marketing