Stofvrij werken, zo moeilijk is het niet!

Sinds de controles in 2014 zijn bedrijven steeds bewuster geworden van het feit wat stof allemaal met ons doet. Eerst investeerden alleen de grotere bedrijven in stofvrij werken, maar langzaam beginnen ook de kleinere bedrijven en de eenmanszaken zich steeds meer zorgen te maken over de gevolgen.

Mogelijkheden voor stofbestrijding

Stofvrij werken hoeft niet per definitie duurder te zijn. Tevens zijn er vele mogelijkheden om stof te bestrijden. Dit kan zowel nat als droog. Droog geniet vaak de voorkeur aangezien de stof daarbij direct is opgeruimd, maar ook de werkomgeving blijft schoner. Dit scheelt weer in de reinigingstijd. Daarnaast zorgt een schone werkomgeving ook voor een hogere productiviteit.
Uw opdrachtgever heeft eveneens baat bij het stofvrij werken. Als stofvrij werken wordt toegepast, beperkt de stof zich bij een verbouwing tot de werkomgeving en komt deze niet meer in de gehele woning terecht. Mobiele afzuiging kan ook een mogelijkheid zijn voor stofbestrijding.

Met de HEYLO Stofstop Basic minimaliseert u de stofontwikkeling erg gemakkelijk! Verfafzuiging om verfnevel mee af te zuigen

Ventileren en contamineren

Ventileren wordt op verschillende manieren toegepast, maar de meest effectieve manier is om de lucht te verplaatsen naar buiten of naar een andere ruimte. Hierdoor wordt de lucht continu ververst en zorgt men voor een luchtstroom in de ruimte waarbij het stof sneller uit de ademzone wordt gehaald en niet opnieuw in de ruimte wordt gerecirculeerd.

Deze techniek komt uit de asbestsanering. Wanneer er ventilatie nodig is, dan is er in veel gevallen ook een gelaatsmasker vereist met minimaal P3 filters.

De meest effectieve manier om stofvrij te werken is om de stof aan te pakken bij de bron, dit is echter niet altijd doeltreffend. Het contamineren en een goede ventilatie van de werkomgeving heeft soms een groter effect dan (alleen) bronafzuiging. Vooral bij hak- en sloopwerk is bronafzuiging niet afdoende of zelfs niet toepasbaar. Contamineren en ventileren is hier de enige goede oplossing.

Wilt u meer weten over contamineren en ventileren of welke machine u het beste kunt gebruiken? Aarzelt u dan niet contact met ons op te nemen!

De PowerFilter 1000 en 1400 luchtreinigers zijn nieuw in ons assortiment! Deze luchtreinigers hebben vele voordelen. Zo hebben ze onder andere een laag geluidsniveau, een compacte bouwwijze en het toerental is instelbaar.

Luchtreiniger om stofvrij mee te werkenBekijk alle luchtreinigers, inclusief de specificaties hier: Luchtreinigers

Bekijk ook de productvideo (DE) over de PowerFilter 1000 en 1400!

Gerelateerde blogs:

Advies of maatwerk nodig?
0544-488770 of [email protected]
Patrick 2BEST

De voordelen van 2BEST

Kwaliteitsproducten met een lange levensduur
Draagt bij aan een gezonde werkomgeving
Maatwerkoplossingen zijn geen probleem
Wij geven graag vrijblijvend advies
Ergonomische & milieuvriendelijke producten
Icon
Heeft u vragen of wilt u advies op maat?

Wij helpen u graag!

Wij kijken graag of er een bestaande mogelijkheid is voor uw probleem of we gaan samen op zoek naar een maatwerkoplossing.

Leon 2BEST
© Copyright 2024 - 2best.nl
Niice Digital marketing Niice Digital Marketing