Cementstof lijkt onvermijdelijk, maar de oplossing is simpel!

Bij het openen van een zak cement komt vaak veel stof vrij. Nog erger wordt deze stofontwikkeling bij het vullen van een emmer met cement. Ook in het begin van het mengproces is stofontwikkeling onvermijdelijk. Dit kan schadelijk zijn voor uw gezondheid en verontreinigt tevens uw werkplek. Deze stof kunt u het beste bij de bron afzuigen. Wij hebben hier dé oplossing voor!

Gezondheidsrisico's cementstof

Cementstof kan op verschillende manieren gevaarlijk zijn voor uw gezondheid.

- Inademen

Door het inademen van grote hoeveelheden cementstof over een langdurige periode wordt het risico op longziektes vergroot. Om dit tegen te gaan kan men gebruik maken van een adembeschermingsmasker (klasse P2). Dit wordt voornamelijk aangeraden bij blootstelling aan de stof boven de blootstellingsgrens (MAC-waarde > 10 mg/m³).

- Contact met de ogen

Cement kan oogletsel veroorzaken wanneer dit in de ogen terecht komt. Om dit te voorkomen kunt u gebruik maken van een goedgekeurde bril (EN 166).

- Contact met de huid

Contact met de huid kan roodheid, een branderig gevoel en/of een droge huid veroorzaken. Langdurige blootstelling aan cement(stof) kan zelfs ernstige huidirritatie en brandwonden veroorzaken. Gebruik daarom handschoenen bij langdurig contact. Bij het storten of aanleggen van vloeren mag ook een waterdichte broek of kniebescherming niet ontbreken.

Reinigingsmethoden

Wanneer er stofemissie heeft plaatsgevonden zal dit schoongemaakt moeten worden. Dit kunt u vanzelfsprekend het beste doen door methodes die verdere stofvorming voorkomen, zoals een stofzuiger of een dweil. Doe dit vooral niet met perslucht.

Goedkope oplossing tegen cementstof

De Collomix Dust.EX stofafzuiging is uitermate geschikt om cementstof betrouwbaar af te zuigen. De Collomix Dust.EX kan aan de rand van een mengemmer geklemd worden door middel van een eenvoudige veerklem. Deze klem kan op nagenoeg elke emmer geplaatst worden.

De professionele stofafzuiging wordt via een slang verbonden aan een stofzuiger, waardoor er vrijwel stofvrij gewerkt kan worden. Deze afzuiging zuigt de stof die wil ontsnappen snel en betrouwbaar weg. Dit voorkomt blootstelling aan cementstof en draagt bij aan een schone werkomgeving.

BESTEL DIRECT!

Bekijk hier de werking van de Collomix Dust.EX stofzuiging:Advies of maatwerk nodig?
0544-488770 of [email protected]
Leon 2BEST

De voordelen van 2BEST

Kwaliteitsproducten met een lange levensduur
Draagt bij aan een gezonde werkomgeving
Maatwerkoplossingen zijn geen probleem
Wij geven graag vrijblijvend advies
Ergonomische & milieuvriendelijke producten
Icon
Heeft u vragen of wilt u advies op maat?

Wij helpen u graag!

Wij kijken graag of er een bestaande mogelijkheid is voor uw probleem of we gaan samen op zoek naar een maatwerkoplossing.

Leon 2BEST
© Copyright 2024 - 2best.nl
Niice Digital marketing Niice Digital Marketing