Bedwantsen, ze zijn met meer dan ooit!

Ze zijn met steeds meer en verspreiden zich steeds sneller: de bedwantsen. Dat ze zich steeds sneller verspreiden komt voornamelijk doordat mensen steeds vaker en verder reizen. In deze blog leest u wat bedwantsen zijn, hoe u ze kunt constateren en hoe u ze het beste kunt bestrijden.

Wat zijn bedwantsen?

Bedwantsen zijn insecten die leven van het bloed van zowel mensen als dieren. Deze parasieten zijn niet groter dan 6 millimeter en zijn voornamelijk 's nachts actief.

Bedwantsen zien er verschillend uit, afhankelijk van de levensfase waarin ze zitten. Over het algemeen zijn het ovalen beesten met zes poten en een roodbruine kleur.

Bedwants
Kruipende Bedwantsen

Ze kunnen wel 35 weken zonder voeding, waardoor ze zich weken kunnen verschuilen. Als het nodig is kruipen ze met gemak een afstand van 200 meter per dag.

Dat deze insecten bloed opzuigen en zich snel verspreiden, betekent niet dat ze ziektes kunnen overbrengen. Wél kunnen ze zorgen voor onder andere huidziektes en de ziekte van Chagas (slaapziekte).

BEL DIRECT! MAIL DIRECT!

Hoe herkent u bedwantsen?

De insecten bevinden zich over het algemeen in donkere ruimtes, in wanden of kieren, maar ook in matrassen, lakens en kussens. De omvang en activiteit maakt het lastig om de bedwantsen te constateren.

Sporen

Het insect is, ondanks zijn kleine omvang, wel met het blote oog te zien. De bedwantsen zijn te herkennen aan:

  • De sporen die ze achter laten. Zo zijn de eitjes van de bedwantsen ongeveer 1 millimeter groot en te herkennen doordat het veel kleine witte korreltjes zijn die dichtbij elkaar liggen.
  • De kleine bloedvlekjes die ze achter laten op bijvoorbeeld de lakens of uw kussen.
  • De uitwerpselen die ze achter laten. Dit zijn zwarte vlekjes die op schimmel lijken.
  • De vieze zoete geur die ze achter laten.

Waar zitten bedwantsen?

Vaak zijn ze te vinden in panden waar veel mensen verblijven, zoals in hotels, ziekenhuizen of vakantieparken. Tegenwoordig zie je bedwantsen echter ook steeds vaker bij mensen thuis.

Wat veel mensen denken is dat bedwantsen op vieze ruimtes en gaten af komen. Dit is echter niet het geval. De insecten zijn hier niet gevoelig voor. Extra reiniging heeft dus geen zin.

Bedwantsen In Hotels En Vakantieparken

Hoe bestrijdt u bedwantsen?

Bedwantsen kunnen op verschillende manieren worden bestreden, namelijk door chemicaliën of met warmte. Steeds vaker bereikt ons het bericht dat chemicaliën niet afdoende zijn of dat men denkt dat de bedwantsen inmiddels resistent zijn voor chemicaliën.

Warme lucht

De beste manier om bedwantsen te bestrijden is met warme (>60°C,> 4u) of koude lucht (<-18°C, > 7 dagen).

Invriezen is vaak niet mogelijk, maar met stoom of met hete lucht zijn bedwantsen voor eens en altijd te verwijderen. Stoom heeft als nadeel dat het maar zeer oppervlakkig werkt en niet altijd het gewenste effect heeft.

Bedwantsen Bestrijden Met Stoom

Het beste bestrijdingsmiddel is dus warme lucht. Hierbij moet de kamer, waar de bedwantsen zich bevinden, goed worden afgesloten. Vervolgens moet de kamer boven de 60° graden verwarmd worden en circa vier uur op deze temperatuur blijven.

Het is erg belangrijk dat de kamer op deze temperatuur blijft, want komt de warmte in de kamer onder deze temperatuur, dan moet men weer van vooraf aan beginnen.

Elektrische heater compact

Hoog temperatuur kachel

Een machine die ervoor kan zorgen dat de bedwantsen sterven is de HEYLO DE 20 SH. Dit is een elektrische heater die hoge temperaturen kan bereiken tot wel 120° graden.

De spatwaterdichte schakelkast zorgt voor maximale veiligheid en betrouwbaarheid. Door zijn lage gewicht en geringe afmetingen is de HEYLO DE 20 SH eenvoudig te vervoeren, te stapelen en op te bergen.

BEL DIRECT! MAIL DIRECT!

Advies of maatwerk nodig?
0544-488770 of [email protected]
Leon 2BEST

De voordelen van 2BEST

Kwaliteitsproducten met een lange levensduur
Draagt bij aan een gezonde werkomgeving
Maatwerkoplossingen zijn geen probleem
Wij geven graag vrijblijvend advies
Ergonomische & milieuvriendelijke producten
Icon
Heeft u vragen of wilt u advies op maat?

Wij helpen u graag!

Wij kijken graag of er een bestaande mogelijkheid is voor uw probleem of we gaan samen op zoek naar een maatwerkoplossing.

Mat 2BEST
© Copyright 2024 - 2best.nl
Niice Digital marketing Niice Digital Marketing